E-bike leasen

E-bike leasen prive én zakelijk

Voor iedereen die een e-bike of fiets wil leasen of afbetalen staan wij klaar. Of dat nu privé leasen van je nieuwe elektrische fiets is of het operational inzetten van e-bikes voor je personeel, wij leveren! 
Voor veel particulieren en bedrijven wordt fietsen leasen steeds aantrekkelijker, dit heeft te maken met het voordeel dat je uit een goede e-bike kunt halen. Een e-bike is voor veel bezitters echt de sleutel tot een andere levensstijl. De e-bike zorgt er namelijk voor dat je veel vaker zult fietsen. Waarom laten mensen de 'gewone' fiets vaker staan dan de e-bike? Voor sommigen is dat een retorische vraag, we zien in onze winkel veel mensen die er simpelweg niet eerder bij stil hadden gestaan hoe veel voordelen voor je gezondheid en je portemonnee een e-bike met zich mee brengt. Laten we hieronder  eens simpel rekenen.

E-bike kopen of leasen, reken in je voordeel

Stel je voor, je behoort tot een huishouden met twee ouders, twee kinderen en... twee auto's. Handig toch om de kinderen naar school te brengen en boodschappen te doen? Klopt, ook fijn om gewoon een extra auto tot je beschikking te hebben. 

Wat kost een simpele tweede auto per maand in verzekering? We hebben eens voor je gekeken op www.nibud.nl en zagen daar dat een kleine auto alleen aan verzekering al € 42,- per maand kost aan verzekering. Tel daar de wegenbelasting van zo'n € 22,- bij op en voîla. Je bent 64 euro per maand kwijt aan een kleine auto. Dit is op jaarbasis € 768,- en je hebt nog geen benzine getankt en geen onderhoud of APK laten uitvoeren. 

leader fox ebike, e-bike, blauwe elektrische fiets, middenmotor, e-bike met middenmotor, e-bike bafang, bafang m420, bafang middenmotor, elektrische fiets leasen, ebike leasen, e-bike leasen, fiets leasen, lease a bike

'Een goede e-bike verandert je manier van leven'

Peter-Paul, Leiden

De e-bike leasen gaat je per maand minder kosten. Stel je kiest voor private lease zoals in het aanvraagformulier en financieert daarmee een e-bike met een winkelwaarde van € 2299,- dan kost de fiets je € 41,99 per maand voor 72 maanden lang, hierna is de fiets jouw eigendom. Je kunt hem sneller aflossen en betaalt in totaal onderaan de streep € 3023,09 voor de fiets, dit komt door de rente die op moment van schrijven 9,9% is. Tel daar € 75 per jaar aan onderhoud bij op en je bent per jaar € 578,88 kwijt aan een elektrische fiets. 

Leuk dat voordeel, maar op wat voor verandering moet ik rekenen?  

Oké, ik heb je aandacht, gaaf! Blijf lezen en dan vertel ik je als eigenaar van een fietsenwinkel graag wat meer. 
Sinds een aantal jaar komen er wekelijks klanten onze winkel binnen die op de een of andere manier getriggerd zijn en benieuwd zijn naar elektrische fietsen. Net als jij, je zocht iets met e-bike leasen en je hebt ons gevonden. De mensen die wij in de winkel zien hebben vaak de zelfde vragen, ik zal er een aantal voor je opsommen en je de antwoorden geven die wij (gebaseerd op zowel feiten als eigen ervaring) geven. 

Kan ik met een e-bike mijn auto vervangen?

Ja dat kan, dat is zelfs een hele goede en voordelige optie! De auto kost je ook als hij niet rijdt maandelijks geld. Als je een fiets leaset volgens financial fiets lease dan kost dit ook maandelijks geld maar dan in de vorm van een leasesom, die leasesom is bij financial lease (degene die we het meest inzetten) gebaseerd op het afbetalen van je fiets of e-bike. Bij operational lease (vooral interessant voor bedrijven met personeel, net als auto van de zaak) betaal je ook maandelijks alleen betaal je in deze vorm je fiets niet af maar betaal je voor het gebruik van de fiets. Dit laatste bedrag is trouwens fors hoger dan wanneer je de fiets financial leaset.

Beide kosten dus maandelijks geld maar bij de fiets is dat puur omdat je de fiets aan het afbetalen bent. Bij de auto is het gebaseerd op verzekering en wegenbelasting en daarnaast gebruikskosten zoals benzine, beurtjes, apk etc. 

Bedenk jezelf goed de vraag waar je je (tweede) auto nu voor gebruikt. Supermarkt? Pak lekker de fiets met een paar goede tassen, daar doe je zo voor een paar dagen boodschappen in. Kinderen naar school? Bij kleinere kinderen; pak lekker de e-bike en doe er een aanhanger achter. Bij grotere kinderen; pak lekker de e-bike en fiets met ze mee zonder zelf moe te worden. Moet je grote afstanden rijden? Of je beslist om meer tijd voor je rit te nemen en een goede, comfortabele e-bike te leasen of je houdt inderdaad de auto omdat je over die lange stukken wel droog kan zitten. Het belangrijkste verschil is namelijk dat een auto altijd droog en warm is en een e-bike gebruiken is heerlijk maar soms heb je een regenpak nodig. Daar staat wel tegenover dat het veel minder geld kost dan auto rijden. Ja, je kan dus in veel gevallen heel goed je auto verkopen als je een e-bike leaset of aanschaft. Het zal je veel plezier opleveren en veel geld schelen. Nog even refereren naar de rekensom hierboven: kleine auto kost je alleen aan verzekering en wegenbelasting al zo'n € 64 per maand. Een e-bike leasen doe je al vanaf een grove € 24,- per maand. 

 

 

Vraag een fiets aan
Image
E-bike leasen? Welke fiets past bij mij? 

Een van de meest gestelde vragen die ik in de fietsenwinkel krijg. Welke e-bike moet ik kiezen? Het beste antwoord dat ik je als ervaren verkoper van e-bikes kan geven is als volgt: stel jezelf de volgende vraag; wil ik alleen snel en makkelijk van A naar B kunnen rijden? Ja? Neem een goedkoop model, deze fietsen zijn minder luxe maar kosten veel minder in de aanschaf.
Als er iets kapot gaat is onderhoud vaak ook goedkoper omdat los van de motor die bij goedkopere modellen meestal in het voor- of achterwiel zit, er ook goedkopere onderdelen algemeen op deze fietsen zitten. Deze fietsen zijn gemaakt om snel en makkelijk van A naar B te kunnen, niet meer en niet minder. 

Als je antwoord op de vraag nee is, kies dan voor een wat uitgebreider model, meestal eentje met middenmotor. Een elektrische fiets met wielmotor is niet per definitie beter dan een e-bike met middenmotor maar biedt 9 van de 10 keer veel fijnere rij-eigenschappen. Let op! Er zit een enorm verschil in een middenmotor of een voor- of achterwielmotor. Om dit verschil te kennen moet je gewoon eens proefrijden op fietsen waar deze verschillende systemen op zitten. 

Waar moet ik verder op letten bij keuze van een e-bike? 

Los van wat ik je hierboven heb uitgelegd is het belangrijk om jezelf ook de vraag te stellen voor wat voor soort ritten je de fiets werkelijk wil gaan gebruiken. Er zijn bij e-bikes net als bij stadsfietsen verschillende soorten en maten. Deze soorten worden niet alleen bepaald door welke motor er onder de e-bike hangt. Let bijvoorbeeld eens op:
-Bouw van het frame, zit je rechtop (stadsfiets), voorover (race/mtb), of wil je beide kunnen (trekkingfiets). 
- Open kast vs dichte kast (hierover meer uitgelegd hieronder)
- Accu achterop of uitneembaar in het frame?
- Brede banden of smalle banden?

Deze details bepalen namelijk hoe jij de fiets het beste kunt gaan gebruiken. Zoek je een werkpaard om de kinderen van en naar school te fietsen? Dan is een stadsfiets met dichte kast en rechte zit vaak gewenster dan een tourfiets met sterke motor en open kast. Je kiest een e-bike dus het zelfde als hoe je een gewone fiets zou kiezen en beschouwt het verschil in motors onder e-bikes dus als een extra onderdeel van de keuze. 

Vraag een fiets aan